Vinterdæk

Vinterdæk har de rette egenskaber

Specielt til den danske, og ofte uforudsigelige vinter. Vinterdæk er konstrueret således, at gummiblandingen bliver blødere og blødere, jo koldere det bliver. Den egenskab har hverken helårsdæk eller sommerdæk. Derfor anbefaler alle specialister – og også point S, at man bør benytte vinterdæk til kørsel om vinteren.

Ønsker du størst mulig sikkerhed og et fornuftigt bilbudget, er vinterdæk til vinteren og sommerdæk til sommeren, det absolut det rette valg.

De nye typer lamelvinterdæk er blevet så gode, at de forlængst har fjernet behovet for pigdæk i Danmark. Lamellerne har faktisk samme effekt med sine mange skarpe kanter på lamellerne. Der er en lille smule forskel på de enkelte dækmærker i forhold til mønster og kørestil. Visse har perfomance udgaver, visse fokuserer på økonomi, støj, holdbarhed, etc. Kom ind og lad os rådgive om det rette dæk til din bil, kørestil og økonomi.

Vinterdæk

Vi har alle de bedste mærker

Hvornår skal vinterdækkene på?

Der er mange huskeråd, du får et par stykker her: Vinterdæk skal på, når bladene falder af træerne og gør efterårsvejene fedtede og glatte. Når temperaturen kommer under 7 °C eller du skal tidligt afsted på arbejde og der er rimfrost på forruden. Men det plejer også at passe med at havemøblerne tages ind- og ud.

De 7 °C kommer fra, at under denne temperatur begynder gummiet på vinterdæk at virke bedre (blive blødere) og give dig større sikkerhed end dine sommerdæk.

Ellers gælder det bare om at bruge sin sunde fornuft, bor man ude på landet med små smalle veje med tvivlsom snerydning og er afhængig af at komme frem i sin bil, skal man være klar tidligere end f.eks. folk der bor i byen, hvor temperaturen ofte er et par grader varmere og vejene oftest ryddes bedre.

Vær opmærksom, hvis du skal på ski- eller vinterferie! Der er en lang række lande, der har specielle krav til vinterkørsel i netop deres land; snekæder, speciel mærkning, min. møsterdybde, etc. Du kan læse mere om vinterdækregler i Europa her.