Dækskift

Dækskift hos specialist

Hvad adskiller en dækspecialist fra ethvert andet værksted?

Dækskift kan vel foretages lige så godt, alle andre steder? Men det at være dækspecialist, indgår ikke uddannelsen som automekaniker. Det er specialistuddannelse – og ofte udspringer disse specialist dækcentre fra vulkaniseringsbranchen, der i sin tid vulkaniserede dæk og slidbaner. Det giver en unik kendskab til dæks opbygning og en uundværlig erfaring som videregives til de nye, der uddanes som dækspecialister. Ligesom alle løbende uddannes i love og regler, samt krav til reparationer og om de overhovedet må foretages.

Alle kan foretage et dækskift. MEN og der er et stort MEN! I dag går udviklingen så stærkt – og i retning af lavere og lavere profil dæk og større og større dækstørrelse. I dag er 19-21 tommer dæk helt normal hverdag. Det betyder, at kravet til dækmonteringsmaskiner er langt større – og ligeledes til dem der betjener dem.

Der skal konstant investeres i udstyr, der modsvarer udviklingen i dæk og fælge, og som sikrer en korrekt montering, UDEN at beskadige dækkkets karkasse, kanttråd eller man f.eks. undgår at ridse fælg eller ramme TPMS sensoren.

Det er vores påstand, at det er der ikke ret mange andre værksteder der kan tilbyde, udover os, der også er dækspecialister! 😉

Dækskifte

Afbalancering

Efter monteringen af dækket på fælgen, skal hjulet afbalanceres. Her kan de rette specialistmaskiner hjælpe med at optimere dæk og fælg seperat, således at brugen af afbalanceringsklodser minimeres. Og jo mindre vægt/masse der skal rotere rundt på hjulophængene, jo bedre økonomi og bedre / hurtigere styrerespons får man.

Første betingelse for en korrekt afbalancering er, at dækket er kommer rigtigt på plads ved montering. Visse dæk skal masseres for at kommer helt på plads, eller i værste afbalanceres, derefter køre et par dage og afbalanceres igen. I langt de fleste tilfælde springer dækket ud på plads og for en sikkerheds skyld, pumper vi dækket op til mere end dobbelt dæktryk, for at sikre det er helt på plads.

Læs mere om rigtige dækspecialister og dækskift her