slide1

Stor test af FDM viser, at vinterdæk er det eneste fornuftige valg om vinteren. Dækimportørerne bakker helt op om FDMs arbejde.

Kan man forsvare at køre på sommerdæk om vinteren? Et stort flertal af Danmarks bilister mener nej, men et betydeligt mindretal kører ikke desto mindre på sommerdæk i vinterhalvåret.

Nu er der imidlertid kommet nye og troværdige data på bordet, der helt klart dokumenterer, at vinterdæk er det eneste fornuftige valg om vinteren.

“FDM foretog i vinteren 2013-14 et stort antal bremsetest, hvor man sammenlignede vinterdæk og sommerdæk. Testen bekræftede, hvad alle ved, at vinterdæk er totalt overlegne, når føret er virkelig dårligt, som sne og is. Men testen slog også en pæl gennem myten om, at sommerdæk er bedre på våd vej,” fortæller Dækimportørforeningens formand Kenneth Saust.

FDMs test dokumenterede, at der er ret ubetydelige forskelle mellem vinterdæks og sommerdæks bremseevne på våd og tør vej om vinteren. Vinterdæk er lidt bedre på våd vej, sommerdæk lidt bedre på tør vej.

Det er første gang, at der i Danmark er foretaget videnskabelige test, hvor vinter- og sommerdæk sammenlignes direkte på samme tid og dermed under de samme vej- og vejrforhold.

“FDMs test bekræfter til fulde dækimportørernes holdning om, at det rette valg er sommerdæk om sommeren og vinterdæk om vinteren. Vi er meget tilfredse med, at FDM har foretaget denne store investering af tid og ressourcer i en test på det niveau,” siger Kenneth Saust.

Dækimportørforeningen er tilhænger af en ny lovgivning om vinterdæk, således at bilisterne skal benytte vinterdæk, når føret tilsiger det.

“En sådan lovgivning vil stadig gøre det muligt at køre med sommerdæk på bilen om vinteren, men vil man køre ud under vinterlige forhold, så man have vinterdæk på. Det er det eneste fornuftige valg om vinteren,” slutter Kenneth Saust.

Kilde: Dækbranchens Fællesråd

Se hele artiklen her

 

Pin It on Pinterest