”Jeg keeeder mig”, ”hvornår ér vi der”, brok, skænderier og gråd på bagsædet – køreturen til fjeldets eller Alpernes løjper kan føles uendelig og tage toppen af feriehyggen. Men sådan behøver det ikke være! Vi giver dig her de 10 bedste råd til køreturen med børn i alle aldre.
 

1. Husk pauserne!
Og gerne flere pauser, end bilen har brug for til at få fyldt brændstof i tanken. Hver anden time er passende for de fleste. Medbring sjippetov, bolde og andet legetøj, som I kan være aktive med sammen. Er I nået ned i sneen, kan en hurtig sneboldkamp gøre underværker for humøret.

2. Skiftes til at bestemme
Før afgang sætter I alle et klistermærke på hjulet. Ved pausen får den person, hvis klistermærke står højest, lov til at bestemme en aktivitet – spise is, spille fodbold, lege gemmeleg, løbe om kap…

3. Køb aktivitetsbøger med klistermærker – de fås i alle mulige varianter, og I kan indrette huse, klæde Top Models på, befolke en skov med dyr og meget andet. Du kan også købe små gaver og pakke dem ind – det vækker begejstring på bagsædet at pakke et nyt stykke legetøj ud og giver ro i lidt tid.

Eller kom forbi din point S forhandler og hør om de har flere male- og opgavebøger.

4. Underholdning fra dengang far og mor var børn
Det er nemt at stikke ungerne en iPad i hånden – men hvorfor ikke prøve nogle af de gamle bagsædeaktiviteter, fra dengang far og mor var børn? Kortspil og små magnet-rejsespil som ludo, dam og backgammon kan stadig fange de fleste børn, når først de kommer i gang.

Og hvem husker ikke glæden ved at notere nummerplader i et kladdehæfte og se, hvem der først får samlet hele alfabet? Eller brug alfabetet til at dyste om, hvem der først får øje på ting, der starter med A-B-C – for de ældre børn kan legen fx også køres igennem på engelsk.

5. Fælles elektronisk opslagstavle Er det trods alt for old school med kladdehæftet, så lad ungerne bruge mobiltelefonens kamera og oprette en padlet (padlet.com), en slags fælles, online opslagstavle, hvor de i fællesskab kan samle trofæ-billederne. Padlet er også en sjov måde at få glæde af hele familiens mobilbilleder i løbet af ferien – og ungerne kan invitere bedsteforældrene derhjemme til at kigge med.

6. Brug biblioteket
Gå på opdagelse på biblioteket, før I tager afsted – det er de færreste børn, der kan modstå fristelsen fra de mange bøger, når først de står foran det store udvalg. Lokker det alligevel ikke, så brug eReolen eller Mofibo og download nogle lydbøger hjemmefra. Mange tilbyder gratis prøveabonnement.

7. En lur undervejs
Uanset alle anstrengelser for at sikre underholdning på turen, så er turen bare lang. Hav en nakkepude og et tæppe med til en lur undervejs, og måske et elsket sovedyr også er rart for de mindste.

8. Undgå at forlænge køreturen
Hold dig løbende opdateret om vejrændringer og slip for timelange køer med FDM’s ugentlige kø-prognose: https://fdm.dk/alt-om-biler/koer-selv-ferie/trafikinformation/koeprognose-den-kommende-weekend

9. Husk at taste nummeret til vejhjælp ind i din mobil – og tjek at din vejhjælp dækker i de lande, I skal køre igennem.

10. Og til sidst – tjek dine vinterdæk. Er mønsterdybden OK? Herhjemme kan du nøjes med 1,6 mm mønsterdybde, men flere europæiske lande forlanger en mønsterdybde på minimum 3 mm.

Rigtig god skiferie – og ikke mindst god køretur!

Pin It on Pinterest