Dæk og biler er meget avancerede nu til dags. Bilisterne risikerer at glemme at dækkene er bilens eneste kontakt med vejbanen, og at de derfor skal kunne udføre et antal funktioner så som at styre, bære belastningen,virke støddæmpene, rulle, overføre kraft, være holdbare.

Styre

michelin ani styreDækkene styrer bilen præcist, uanset underlagets tilstand og / eller de klimatiske betingelser. Bilens stabile bane er afhængig af dækkets evne til at holde retningen. Et dæk skal kunne modstå tværgående kræfter uden at komme ud af sin bane. Generelt har hver bil et specifikt lufttryk pr. aksel. Hvis forskellene i lufttryk mellem for og bag overholdes, sikres den ideelle retningsstabilitet.

Bære

michelin ani baereDækkene bærer bilen, ikke kun når den kører, men også når den holder stille, og de skal kunne holde til overførsel af betydelige belastninger under acceleration og opbremsning. Et bildæk bærer mere end 50 gange sin egen vægt.

Virke støddæmpende

michelin ani stoddDækkene absorberer stød forårsaget af forhindringerog virker støddæmpende for bilen ved andre ujævnheder på vejen, hvilket sikrer førerens og passagerernes komfort og samtidig er med til at forlænge bilens levetid.
Et dæks vigtigste egenskab er stor smidighed, specielt på tværs. Luften i dækket gør det meget elastisk, og det betyder at dækket kan tåle deformationer forårsaget af forhindringer og ujævnt underlag. Korrekt lufttryk er dermed med til at sikre god komfort, samtidig med at gode styreevner bevares.

Rulle

michelin ani rulleDæk ruller mere jævnt, mere sikkert, med mindre rullemodstand for at give større køreglæde og mindre brændstofforbrug.

Overføre kraft

michelin ani kraftDæk overfører kraft: motorkraft og bremsekraft. Kvaliteten af de få kvadratcentimeter i kontakt med vejbanen er afgørende for i hvilket omfang kraft osv. overføres.

 

Være holdbare

michelin ani holdbarPoint s Dæk holder – eller med andre ord bevarer deres optimale præstationer i millionvis af hjulomdrejninger. Hvor meget og hvordan et dæk slides, afhænger naturligvis af dets brugsbetingelser, (belastning, hastighed, vejbanens stand, bilens stand, kørestil osv.), men også i stor udstrækning af dets kontakt med vejbanen. Derfor spiller lufttrykket en stor rolle.Det har indflydelse på:

  • Kontaktfladens størrelse og form,
  • Belastningernes fordeling på forskellige steder af dækkets kontaktflade med underlaget.

Disse 6 funktioner er din garanti for sikkerhed, komfort og god økonomi.

Du kan regne med dem gennem hele dækkets levetid, men du skal tage visse grundlæggende forholdsregler ved brug.

Et dæk har brug for luft for at kunne fungere og holde. Derfor er det vigtigt at kontrollere lufttrykket jævnligt. Dækket mister faktisk den dyrebare luft, molekyle for molekyle, på grund af gummiets naturlige (meget let) porøse struktur. Dertil skal tilføjes tilfældige årsager så som at ventiler eller fælge ikke længere er fuldstændig lufttætte, mindre perforeringer i dækket osv.

Lufttrykket er afgørende for alle dækkets funktioner: sikkerhed, god økonomi og komfort, og forkert lufttryk forringer alle disse funktioner. Hvis du jævnligt foretager et hurtigt check, kan du undgå besvær.

De gode råd er fra www.michelin.dk